Komentář: Bakalářskou práci slečny Markéty Jindrové hodnotím jako práci velmi přínosnou i pozitivní. Autorka se zabývá vegetariánskou stravou v těhotenství, jako možnou alternativní formou stravování v těhotenství, neboť těhotenství klade na výživu mimořádně vysoké požadavky. V teoretické části se autorka zabývá typy a charakteristikou vegetariánské stravy, motivací, důvody i historií. Je také přihlédnuto k důležitému faktoru, jako je doplňování stravy vitamíny, ale i medikamentózními a přírodními doplňky. V práci je zdůrazněna nutnost zabezpečovat optimální příjem energie a kontrolovat váhový přírůstek nastávající matky. Empirická část práce je zpracována formou anonymních dotazníků, které autorka vytvořila pro zjištění vlivu vegetariánské stravy na těhotnou ženu a její plod. Jako cíl si vytýčila zjištění, zda je vhodné stravovat se vegetariánskou stravou vůbec, pak zvláště v období těhotenství a jaké jsou skutečné stravovací návyky těhotných žen. Pokouší se vymezit klady i zápory, ovlivňující zdraví matky i plodu. Stanovuje si tři průzkumné cíle, doplněné průzkumnými otázkami. Nechybí diskuze, shrnutí, doporučení pro praxi a zajímavé přílohy. Práce splňuje předepsané požadavky a náležitosti. Práci k obhajobě; DOPORUČUJI Návrh na hodnocení: A B C D E FX x V Praze dne 14. 5. 2014 PhDr. Eva Kymrová, PhD.