Z celé bakalářské práce jc patrný výrazný zájem autorky o vegetariánstvu značně však dominuje filozofické a etické hledisko vegetariánství. Odborné nedostatky Jako stěžejní nedostatek spatřuji čerpání a uvádění informací ze zdrojů, které patří spíše do kategorie beletrie (Fit pro život apod.), a kuchařek a návodů k přípravě bezmasých jídel než do kategorie odborné literatury. Řada informací uvedených v bakalářské práci je v rozporu s doporučeními, která zpracovala Společnost pro výživu a vydalo MZ ČR pod názvem " Výživová doporučení pro obyvatelstvo CR" a která vycházejí z doporučení WHO (dostupné na webu MZ ČR a Společnosti pro výživu). Celá řada uvedených informací v textu bakalářské práce odporuje současným vědeckým poznatkům. Např. sdělení na str. 34 ,,pasterizace mléka není zárukou, že v něm nebudou bakterie. V pasterizovaném mléku mohou být chlupy, prach, popel, výkaly, drobný hmyz " nebo str. 33 „kravské mléko je zdrojem slizu v organizmu člověka a je příčinou takových onemocněni, jako je chřipka, nachlazeni nebo bronchitída" nejsou v souladu s odbornou literaturou i platnou legislativou, konkrétně vyhláškou 203/2003 o veterinárních požadavcích na mléko a mléčné výrobky atd. Informace, že příčinou chřipky, nachlazení či bronchitídy je kravské mléko, je vyložený nonsens. Také informace, že je více vápníku v ořechách, zelí , mrkvi, řepě a máku než v mléce není pravdou. Kolik by musel člověk zkonzumovat těchto potravin, aby splnil doporučenou denní dávku vápníků 800 mg dle Vyhlášky 450/2004 Sb. a novely 330/2009 Sb. o označování výživové hodnoty potravin? Formální nedostatky - překlepy, špatná stylistika, špatně formulovaná slova (např. str. 44 ...v léčba diabetu apod.) > ad seznam použitých zkratek - Evropská vegetariánská unie má zkratka EVA, nikoliv EVU > ad seznam použitých odborných výrazů - není seřazen abecedně > citace autorů pod čarou se uvádějí bez titulů a je zde v celé práci zbytečná duplicitní forma citování každého autora (kombinace Harvardského stylu a odkazu pod čarou) > v praktické části je nevhodně zvolená stupnice na ose „y" yyjadřující počet osob v desetinných číslech apod. > seznam použité literatury se v případě Harvardského stylu nečísluje, jména autorů nejsou seřazena abecedně. Práci k obhajobě: DOPORUČUJI S VÝHRADAMI Návrh na hodnocení: A B c: D E FX x Na straně 34 citujete zdroj (Michal Tombak), že je více vápníku v ořechách, zelí, mrkvi, řepě a máku než v mléce. Kolik by musel Člověk zkonzumovat těchto potravin, aby splnil doporučenou denní dávku vápníku 800 mg dle Vyhlášky 450/2004 Sb. a novely 330/2009 Sb. o označování výživové hodnoty potravin'/ V Praze dne 13.5.2015