F3 Bibliografie dle platné normy (správnost citací a odkazů, dostačující počet zdrojů). Komentář: Bakalářská práce se zabývá problematikou barviv potravinách. Připomínky Úvod není zpracován v souladu s poslední verzí skript Vysoké školy zdravotnické - chybí uvedení cílů teoretiké a praktické části práce, chybí vstupní literatura a popis rešeršní strategie. V praktické části zcela chybí statistická verifikace výsledků průzkumu pomocí chi kvadrát testu, jehož využití by bylo velmi vhodné s ohledem na pohlaví respondentů či provedené rozdělení respondentů do dvou skupin dle získaného vzdělání v oboru potravinářství a příbuzných oborů a absenci tohoto vzdělání. Diskuze není diskuzí, ale pouze opětovným slovním vyhodnocením výsledků průzkumu. S ohledem na zvolené téma, které je velmi diskutabilní, bylo možno kvalitně diskutovat s mnoha odborníky, kteří se věnují tomuto tématu a své práce publikují v odborných časopisech. V diskuzi není uveden ani jeden odborný zdroj. V seznamu odborné literatury jsou nesprávně uvedeny některé zdroje např. Klescht a Hrnčiříková, Kučerová a Kotolová a další, neboť příjmení druhého autora má být uvedeno též tiskacím písmem. Výstupem z této práce mohl být kvalitní edukační materiál pro spotřebitele. Bc. práci k obhajobě: DOPORUČUJI Návrh na hodnocení: A B C D E FX X Otázka k obhajobe Ve své práci uvádíte, že nejrizikovčjší skupinou s ohledem na nízkou informovanost i vlastní častou konzumaci potravin s barvivy jsou muži 15-18 let. Jakým způsobem by bylo možno dle Vašeho názoru zvýšit jejich zdravotní gramotnost v této oblasti ? Praze dne: 10.5.2016 MUDr. Lidmila Hamplová PhD.